Konténerekből álló moduláris kórház építése kezdődött el hétfőn a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának szomszédságában, Csíksomlyón. Ezzel megnő a kezelőfelület és elkülönítésre is alkalmas kórtermek jönnek létre.

Az intézményt működtető Hargita Megye Tanácsa négy konténert vásárolt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára, a konténerek hétfőn, 2020. április 13-án érkeztek meg Csíksomlyóra, a kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának szomszédságába. Itt épül fel egy moduláris kórház, amelyhez a következő négy elem megvásárlásáról már szintén döntött a megyei önkormányzat.

A kórház munkatársai előkészítették a helyszínt, amint a konténerek a helyükre kerülnek, csatlakoztatják őket a víz- és csatornahálózathoz, illetve a villanyvezetékhez és lehet is berendezni őket, a kórházban már folyamatban van a szükséges felszerelés biztosítása.

A fertőző betegségeket kezelő, most koronavírusos betegek ellátásra berendezkedett osztály kezelőfelülete a moduláris kórház révén 10 ággyal fog bővülni. „Amellett, hogy bővül a felületünk, a moduláris kórház arra is lehetőséget nyújt, hogy szükség esetén elkülönítőként használjuk” – fejtette ki dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

Csíkszereda, 2020.04.13