Hatalmas érdeklődés övezte Hargita Megye Tanácsának fotó- és novellapályázatát

Közel 250 pályamunka érkezett be a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett #Itthonvagyunk c. fotó- és novellapályázatra, amelyet amatőr és profi kategóriában írtunk ki március 31-én.
– A kijárási tilalom kihívások elé állított mindenkit, de voltak előnyei is annak, hogy az emberek többet vannak otthon, hiszen több idő jut talán az alkotásra is – fogalmazott az április 30-i online eredményhirdetéskor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A zsűri bevallása szerint nehéz volt döntéseket hozni, mindannyian úgy vélekedtek, hogy érdemes volt meghirdetni a pályázatot, mert sok jó személyes történet érkezett, és amit többen érdekesnek találtak, hogy bár a műfajok nem feltétlenül feleltek meg a kiírásnak, ötletgazdag, színvonalas munkákat kaptak.

„Rácáfoltak a pályázók arra a közvélekedésre, hogy a sok betű elijeszti a mai fiatalokat, és hogy nem tudják kifejezni magukat írásban. Hogy erre rácáfoljunk, már csak azért is érdemes volt meghirdetni” – emelte ki a zsűri részéről Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője.

A novellák elbírálásában részt vett: Oláh-Gál Elvira újságíró, író, Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője, Székedi Ferenc újságíró, publicista, Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője és Borsodi L. László, a Székelyföld Kulturális Folyóirat főszerkesztője.

Feloldva a kategóriákat a novellák esetében három győztest hirdetünk: BORSOS ÁGOTA, RADU RALUCA és BENEDEK M. ELEK. A novellákat az elkövetkező időszakban közzétesszük a közösségi oldalon, Hargita Megye Tanácsának honlapján, valamint a nyertes írások megjelennek a Hargita Népe honlapján is.

A fotók elbírálását elismert Hargita megyei fotósok vállalták: Ádám Gyula, Antal Zsombor, Borbáth Áron, Farkas Gecse Noémi és Kristó Róbert. Az amatőr kategóriában a legjobbnak BLÁGA ESZTER bizonyult, a profi kategória nyertese TURCZA HUNOR.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden pályázónak! A díjak értéke egyenként 500 lej.

Az online eredményhirdetésről készült film itt érhető el:

#Itthonvagyunk – Eredményhirdetés

👉Közel 250-en neveztek be Hargita Megye Tanácsának fotó- és novellapályázatára, amelyet #Itthonvagyunk címmel hirdettünk meg április 15-én. 🤔A rengeteg pályamunka hatalmas kihívás elé állította a zsűrit, de megszületett a végső döntés! 📷Fotók területén BLÁGA ESZTER és TURCZA HUNOR kap díjat, 🖋a legjobb novellákat pedig BORSOS ÁGOTA, BENEDEK M. ELEK és RALUCA RADU írták. Gratulálunk nekik! 🙏🙏A zsűritagjainknak (Oláh-Gál Elvira, Angela Ferencz, Székedi Ferenc, Laszlo Borsodi, István Sarány, Farkas Gecse Noémi, Ádám Gyula, Kristó Róbert, Borbáth Áron és Antal Zsombor) tisztelettel köszönjük, hogy időt és energiát nem sajnálva végigolvasták a beérkezett írásokat, végignézték a fotókat. 📌A díjazott pályamunkákat rövidesen közzétesszük Hargita Megye Tanácsának honlapján, illetve saját weboldalamon is.

Publicată de Borboly Csaba pe Joi, 30 aprilie 2020

 

Csíkszereda, 2020. április 30.