Több mint 1700-an írták alá a petíciót

Április 30-án küldtük el az egészségügyi miniszternek címzett petíciónkat, melyet több mint ezerhétszázan támogattak aláírásukkal.

Április 9-én Hargita Megye Tanácsa elvi határozatot fogadott el arról, hogy kérjük az egészségügyi minisztertől a vonatkozó 414-es rendelet módosítását, hogy lehessen több koronavírus-tesztet elvégezni. Az erre vonatkozó petíciót online lehetett aláírni a korona.hargitamegye.ro honlapon. Az összegyűlt több mint 1700 aláírást április 30-án küldte el elektronikusan Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Április 30.-i videóbejelentkezésében a megyeitanács-elnök köszönetet mondott mindazoknak, akik aláírták a petíciót, valamint ismertette az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

– Hiszünk a csapatmunkában, folytatjuk a küzdelmet, a felkészülést, és továbbra is támogassanak abban, hogy Hargita megyében, ha lehet, a számok maradjanak ezen a szinten, ahogy vannak jelenleg. Ha betartjuk a szabályokat, odafigyelünk egymásra, akkor tudunk sikeresen küzdeni a vírus ellen – fogalmazott Borboly Csaba.
A petícióval kapcsolatos tudnivalók elérhetők a korona.hargitamegye.ro aloldalon:

– Közel kétezer ember nevében kérjük a minisztertől a tesztelési rendszer megváltoztatását. Kérjük parlamenti képviseletünket is, hogy segítsenek, tartsák fent ezt az igényünket – summázta videójában a megyeelnök.

A videó itt tekinthető meg:

Elküldtük a petíciót a miniszternek

👉Közel kétezer ember nevében kérjük az egészségügyi minisztertől a tesztelési rendszer megváltoztatását. 🙏 Hiszünk a csapatmunkában, folytatjuk a küzdelmet, a felkészülést, és továbbra is támogassanak abban, hogy Hargita megyében, ha lehet, a számok maradjanak ezen a szinten, ahogy vannak jelenleg. Ha betartjuk a szabályokat, odafigyelünk egymásra, akkor tudunk sikeresen küzdeni a vírus ellen.👉A petícióval kapcsolatos tudnivalók elérhetők a korona.hargitamegye.ro aloldalon:📌 https://korona.hargitamegye.ro/peticio/

Publicată de Borboly Csaba pe Vineri, 1 mai 2020

Csíkszereda, 2020. május 1.