Köszönjük! Sikeres volt az adománygyűjtési kampány, folytatjuk!

77 napja tart az orosz-ukrán háború, a fegyveres konfliktus kitörésekor óriási szolidaritásról tett bizonyosságot Hargita megye. Magánszemélyek, vállalkozások, civil valamint állami szervezetek is fontos szerepet vállaltak a menekültek és a háborús övezetben maradottak támogatásában.
Hargita Megye Tanácsának szervezésében zajló adománygyűjtés felülmúlta a várakozásokat.
A Merkúr székelyföldi üzletlánccal valamint az Amigo csíkszeredai, gyergyószentmiklósi és székelykeresztúri üzleteivel egy lehetőséget ajánlottunk azoknak, akik segíteni szeretnének a Hargita megyében tartózkodó ukrajnai menekülteknek.
Akik ezekben az üzletekben vásároltak, egy-két tartós élelmiszert vagy higiéniai terméket tehettek a kosarukba, amit fizetés után ott hagytak az üzletekben. Az eddig összegyűjtött tartós élelmiszereket, az önök adományait eljuttatuk a Marosfőn és Lövétén elszállásolt ukrajnai menekülteknek.
Köszönjük mindazoknak akik hozzájárultak az akció sikerességéhez, ismét megmutattuk, hogy erős közösség vagyunk és szükség esetén számíthatunk egymásra, számíthatnak a Hargita megyeiekre. Az elmúlt hetekben megtapasztaltuk sok jó ember önzetlenségét, nagylelkűségét, támogató figyelmét.

Várjuk továbbra is azoknak az üzleteknek is a jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének Hargita Megye Tanácsának a kezdeményezéséhez.

Azon települések listája amelyek szerveztek adomángyűjtést

„Székelyudvarhely, Tegyünk Egymásért Egyesület SZKA”

Leírás:

-egy németországi alapítvány balánbányai fiókjával közösen ők maguk szállították a csomagokat a szeretvásári határátkelőhöz Suceava megyébe
a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) vállalja a pénzbeli adományok gyűjtését

Link:

https://szekelyhon.ro/aktualis/hargita-megyei-szervezetek-vittek-adomanyt-az-ukran-hatarhoz

Az adományt küldési pontjai:

Együtt Kárpátaljáért – Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (szka.org)

Balánbánya

Leírás:

Balánbánya is csatlakozik Hargita Megye Tanácsának felhívásához, gyűjtést indít a nehéz helyzetbe került kárpátaljai testvéreink segítésére.
Amire szükség van:
▪️ Gyertya
▪️ Önfeltöltős, napelemes lámpa
▪️ Tartós élelmiszer
▪️ Felfújható matrac
▪️ Új ágynemű
Pénzügyi adományokat a segitunk.online oldalra várják.

Link:

https://www.facebook.com/balanbanyarmdsz/photos/a.1861304967522510/3069719866681008/

Az adományt küldési pontjai:

Bélbor

Leírás:

Link:

Az adományt küldési pontjai:

Bögöz

Leírás:

Link:

Az adományt küldési pontjai:

Borszék

Leírás:
Az önkormányzat három lakást tud biztosítani, amennyiben szükséges, emellett panziótulajdonosokkal is egyeztettek szálláslehetőségek tekintetében.

Hírek:
Hargitanépe

Az adomány küldési pontjai:

Go to Top