Felhívás

😷 Látjuk és érezzük, hogy az óvodákban és az 1-4. osztályban a maszk viselése különös problémákat és gondokat okoz a gyerekeknek. Egyértelmű, hogy a kötelező maszkhasználat nem volt a legjobban kigondolva Bukarestben.
👉 Azzal a felhívással fordulok Önökhöz, hogy ma délután 16 óráig segítsék a munkámat, hogy elő tudjam terjeszteni holnap a megyei sürgősségi esetek bizottságának ülésén, hogy az óvodák és elemi iskolák tekintetében Hargita megyében a maszkviselés legyen opcionális.

Kérdőív

Kérem, ossza meg velünk az Ön és gyereke eddigi tapasztalatait az iskola vagy óvoda kezdéssel kapcsolatosan.

📍 A ma reggeli megyei sürgősségi esetek bizottságának szűkített vezetői ülésén felvázoltam azokat a felvetéseket, amelyek a kisgyerekek kötelező maszkhasználatát taglalja. 😷 Közel 2000 visszajelzés érkezett, nagyon sok orvosi igazolást, beszámolót kaptunk Önöktől, ami azt bizonyítja, hogy az óvodások, 1-4 osztályosok számára a maszk viselete kevésbé indokolt. 🤔 Megnéztük, hogy Európai Unió szinten mi a gyakorlat: 11 év alatt szinte sehol se használnak maszkot.
👍 Az a kérésem, hogy az elkövetkező napokban is segítsenek minket abban, hogy további dokumentumokat tudjunk előterjeszteni, hisz hétfőn döntés születhet az ügyben, és beterjesztjük a javaslatot a minisztériumhoz.
Kérem, küldjenek bármilyen nyelven szóló anyagot, ami tovább segítheti az ügyet. 👉 Akár messenger üzenetben, vagy emailben (info@borbolycsaba.ro).