Premiul Altruism a fost înmânat personal de vicepreședintele Consiliului Județean Bíró Barna Botond, miercuri, 22 aprilie. Consiliul județean recunoaște prin acordarea acestui premiul activitatea desfășurată pe perioada pandemiei de către dr. Bíró Judit, șeful secției de epidemiologie de la Spitalul Odorheiu-Secuiesc, respectiv dr. Stoicescu FlorinRareș, epidemiolog.

Pandemia reprezintă un moment de cotitură în viața fiecărei comunități: sentimentul tot mai mare de izolare și anxietate, demersurile de prevenirea infecției se împletesc cu viața de zi cu zi. Fiecare trebuie să își schimbe obiceiurile într-o oarecare măsură în această situație neobișnuită. Dar putem spune că, la fel ca și în trecut, comunitatea va trece prin această perioadă de încercări, iar medicii vor avea un rol important

„Este important să sprijinim și să recunoaștem munca personalului aflat în prima linie în lupta împotriva epidemiei. Personalului din sistemul medical din județul Harghita trebuie să i se recunoască meritele. Sunt oameni dedicați meseriei și lucrului în echipă. Și mulțumită acestor aspecte județul nostru este în continuare un județ sigur” – a evidențiat Bíró Barna Botond.

Miercurea Ciuc, 24 aprilie 2020