Hompoth György șeful secției de obstetrică și ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc îndeamnă viitoarele mame la calm.

„Schimbările aduc cu ele și anumite temeri. Există spitale unde activitatea obișnuită s-a schimbat. Iar în ceea ce privește procedura de supraveghere a gravidelor, la noi în județ de acest aspect se ocupă, în marea parte Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Activitatea aceasta care s-a desfășurat și la spitalul din Odorheiu-Secuiesc a fost redirecționată la Miercurea Ciuc, excluzând cazurile de infecție cu noul corona virus”, a explicat medicul.

„Este cunoscut faptul că în cazul acelor femei care nasc pentru prima dată, procedura este mai lentă, iar transportul acestora este mai sigur, nu prezintă dureri sau contracții frecvente. În cazul acelor femei care nu sunt la prima sarcină: specialiștii recomandă în aceste cazuri, dacă pacienta prezintă contracții să se deplaseze la prima unitate medicală unde în urma unei consultații, medicul specialist va hotărî referitor la transportul pacientei la Miercurea Ciuc. În cazul în care nu se justifică transportul, pacienta va rămâne la spitalul din Odorheiu-Secuiesc”, a punctat medicul.

Accesând link-ul de mai jos, puteți viziona întregul interviu:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/530762397871874/

Miercurea Ciuc, 27 aprilie 2020