În ultimele zile a crescut semnificativ numărul cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus în Miercurea Ciuc. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc face apel la locuitorii zonei pentru respectarea regulilor de prevenire a bolii Covid-19.

 

„De la o zi la alta avem mai mult de zece cazuri pe zi, secția spitalului dedicată pentru îngrijirea bolnavilor de Covid-19 se umple cu pacienți în ritm alarmant. Unul dintre scopurile măsurilor de prevenire din timpul situației de urgență a fost să nu avem foarte mulți pacienți dintr-o dată în sistemul de îngrijiri, situația actuală ne amenință cu acesta”, a arătat dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

 

Conducerea spitalului face apel la locuitorii zonei, să respecte cu strictețe în continuare măsurile de prevenție, conform legii: distanțarea socială, purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise, în așa fel să fie acoperită nasul și gura, să nu organizeze și să nu participe la evenimente cu multe persoane, să fie precauți în special la cumpărături. Regulile igienei personale sunt în continuare foarte importante, spălatul mâinilor, dezinfecția mâinilor ajută în prevenirea îmbolnăvirilor.

 

„Suntem responsabili unii pentru alții, pentru sănătatea familiilor noastre. Trebuie să avem în vedere acest lucru în continuare și să ne comportăm în așa fel, cu toții. Am auzit asta de multe ori, dar la noi acum este de actualitate”, a mai adăugat dr. Konrád Judit.