Centrul de vaccinare de pe strada Kossuth Lajos ( clădirea vechii stații de ambulanță), din Miercurea Ciuc, a fost deschis, populația fiind așteptată să solicite vaccinarea împotriva coronavirusului. În acest sens, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, au ținut aici o conferință de presă în data de 18 ianuarie, făcând o prezentare a centrului alături de coordonatorul acestuia, dr. Máthé Éva.

Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului a început vineri, 15 ianuarie, în acest moment putând fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, pacienții cronici și cei care desfășoară  activități  în domenii cheie, esențiale, ale societății.

Centrul de vaccinare a fost dotat și amenajat de Consiliul Județean Harghita cu mobilierul și echipamentele necesare, iar personalul este asigurat de Direcția de Sănătate Publică Harghita (DSP Harghita). Clădirea a avut nevoie de o serie de investiții, de la instalația de căldură, pardoseala acoperită cu un linoleum special, achiziția mobilierului și a echipamentului ,  în valoare de aproximativ 150 mii de lei , a menționat Borboly Csaba.

În cadrul centrului își desfășoară activitatea șase persoane sub îndrumarea dr. Máthé Éva.

Pe de altă parte, Primăria Miercurea Ciuc, s-a angajat să înființeze două dintre centrele de vaccinare, la fostul sediu al Goscom SA, strada Salcâm nr.1 și la restaurantul de la Băile Jigodin, a afirmat Attila Korodi. În ambele locații este necesară racordarea la rețeaua de apă, sistemul de încălzire și electricitate, conexiunea la internet și dotarea cu mobilier și echipament special. Locuitorii din Ciucul de Sus vor fi așteptați la centrul de vaccinare din strada Salcâm nr.1 și cei din Ciucul de Jos la centrul de la Băile Jigodin, a precizat primarul.

 

Miercurea Ciuc, 18 ianuarie 2021